U-PVC Basınçlı Temiz Su Boruları

Image
U-PVC Borular, PE 100 Borulardan farklı olarak, yapıştırma veya kauçuk contalı geçme yöntemleri ile birbirlerine bağlanırlar.
Boruların TS EN 1452-6 standartlarına uygun olmaları gerekmektedir. Borular muflu olarak üretlirler ve istiflenmeleri esnasında muf uçlarının birbirleri üzerilerine kuvvet uygulamayacak şekilde düzenlenmeleri önemlidir.
Hem PE 100 Borular, hem de U-PVC Borular, uzun süre direkt güneş temasından kaçınacak şekilde istiflenmelidirler. Güneş, zamanla borunun yapısında bozulmalara neden olabilir.
Geçme muflu boruların montajında, boru ucuna kaydırıcı sürülmelidir. (örn: arap sabunu). Mufun geçme ölçüsünün önceden işaretlenmesi, bağlantının sağlamlığının kontrolü açısından önemlidir.
Yapıştırma muflu U-PVC Borularda ise tangit veya benzeri bir yapıştırıcı kullanılır. Hem PE 100 Boruların, hem de U-PVC Boruların döşenmesi esnasında yataklama malzemesi olarak kum kullanılmalıdır; sır çatlağa yol açacak sivri taş, darbe vb. dış etkilerden borular ve ek parçalar korunmalıdır.