Koruge Borular

Image
Image
Koruge Borular, cazibeli su sistemlerinin taşınmasında, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemlerinde, tarımsal ve endüstriyel projelerde güvenle kullanılırlar.
Kablo muhafaza etmek için de kullanılan projeler vardır. Koruge Borularda, SN değeri önemlidir.

Pratik olarak, trafik yükünün olduğu yerlerde SN 8, olmadığı yerlerde ise SN4 Koruge Borular kullanılır. SN değeri halka rijitliğini ifade eder. ISO 9969 standartlarına göre, SN değerleri hesaplanır.

SDR = (Nominal Dış Çap/Et Kalınlığı) = 2S + 1

SN4, 4kN/m2=400 kg/m2
SN8, 8 Kn/m2=800 kg/m2

Koruge Boruların çapları, iç çap ile ölçülürler. PVC ve PE 100 Borular ise, anma çapı ile ölçülürler. ( anma çapı, dıştan dışa çap anlamına gelmektedir) PE 100 ve U-PVC Borularda dış çap ölçüsü, yani anma çapı baz alındığından standart bir üretim vardır. Koruge Borularda ise, iç çapa göre boru çapları belirlenir, ancak bu durum dış çaplarda farklılığa ve farklı marka Koruge Borular ve ek parçalarının, birbirleri ile uyumsuz olmalarına yol açmaktadır.

Atölyemizde üretilen Koruge Ek Parçalarda, dış cidar uyumuna özen gösterilerek üretim yapılmaktadır.

Stoklamalarında uzun süre direkt güneş ışığı almamaları önemlidir. Mufların üst üste gelmemeleri gerekmektedir, aksi taktirde muf uçlarındaki ezilme, bağlantıda sızıntıya yol açabilir.

Nakliyeden tasarrıf etmek için, iç içe yükleme yapılmalarında fayda vardır. Üretim, TS EN 13476-3 standardına göre yapılır.